Orbanova vlada obnovit će jednu školu i crkvu na Banovini: Mi kao Mađari stojimo uz vas

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijarto danas je u posjetu Hrvatskoj i potresom pogođenim područjima. Na zajedničkoj press konferenciji s hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom, najavio je kako Mađarska Hrvatskoj donira 50 stambenih kontejnera za najugroženija područja nakon razornog potresa.

Kazao je kako su dosad stigla dva kontejnera te da ostatak stiže sljedećeg tjedna.

“Svih 50 kontejnera dolazi od MOL-a , najvećeg ulagača u hrvatsko gospodarstvo koji osjeća odgovornost prema hrvatskim stanovnicima”, kazao je Szijarto.

Orbanova vlada obnavlja crkvu i školu



Pojasnio je da se radi o izoliranim kontejnerima koji se mogu grijati, imaju dodatnu opremu i koji će osigurati krov nad glavom u narednim mjesecima za 50 obitelji. “Uz njih, dostavljamo još šest kontejnera sa sanitarnim čvorovima koji mogu pružiti higijenske uvjete”, kazao je mađarski ministar vanjskih poslova.

Jedna mađarska tvrtka, dodao je, donira još 5000 predmeta za rasvjetu. Najavio je i da će mađarska vlada sudjelovati u obnovi jedne crkve, odnosno škole.

“Naš državni tajnik idućega tjedna dolazi ovdje na dogovor o tome koja će to biti crkva, odnosno škola”, rekao je Szijarto i zaželio snagu i izdržljivost u ovim teškim uvjetima.

“Mi kao Mađari stojimo uz vas”, zaključio je.

Komentari