Optužno vijeće odlučuje o osnovi optužnice za Aferu Agrokor, pojavio se i Todorić

Josip Regovic/PIXSELL

Danas se, u zagrebačkoj Kockici, održava optužno vijeće u aferi Agrokor. Ono je prethodno bilo zakazano za 11. i 14. prosinca na zagrebačkom Županijskom sudu, no odgođeno je zbog toga što je jedan od optuženika, COVID pozitivan. Stoga je sutkinja Renata Pražetina Kaleb sjednicu optužnog vijeća odgodila za danas.

Optužnica protiv Ivice Todorića i još 14 ljudi ima 459 stranica, a cijeli spis ima oko 80.000 stranica.

Teško je očekivati da optužnica odmah bude potvrđena. Obrane su, naime, od početka istrage imale primjedbe na financijsko-knjigovodstveno vještačenje, pa će gotovo sigurno tražiti da se to vještačenje izdvoji iz spisa kao nezakonit dokaz, javlja N1.

Bez obzira na to što optužno vijeće odluči, nezadovoljna strana će imati pravo žalbe.


U aferi Agrokor tužiteljstvo tereti Ivicu Todorića te još 14 osoba da su iz tog koncerna izvukli oko 1,2 milijardu kuna. Istraga je pokrenuta u studenom 2017., a optužnica je podignuta u rujnu 2020.

Podsjetimo, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo još u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Komentari