Optuženi iz sukoba u Imotskom: Dobacio je “Dobra ti je mala. Hvatao bi ju” i udario me šakom u rame

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Jedan od glavnih aktera krvavog pira u Imotskom tjedan je započeo u sudnici splitskog Županijskog suda gdje je “hladne glave” objasnio što je prethodilo tome da 27-godišnjak završi u bolnici s, policijskim rječnikom rečeno, osobito teškim ozljedama.

Optuženik Marko K., inače 20-godišnji komercijalist iz Omiša, prvi je rođak mladoženje, dok je nokautirani Sunaj D. brat mladoženjinog kuma. Prije svadbe se, točnije okršaja u Ulici Vladimira Nazora, nikad nisu vidjeli.

Tog su se kobnog petka Marko, njegova djevojka i ostatak uzvanika okupili u jednoj kući nasuprot crkve, no uvečer mu je ponestalo cigareta pa se s odabranicom svog srca s kojom je prije nekoliko mjeseci dobio dijete uputio u obližnju trgovinu.

‘Dobra ti je mala’
Na povratku se mimoišao sa Sunajem koji je bio u društvu muškarca, a koju sekundu potom do njega su doprijele neugodne riječi.



“Dobra ti je mala. Hvatao bi ju”, viknuo mu je Sunaj, ispričao je na sudu. Marku se komentar nije svidio pa mu je rekao da “ponovi” te su se dvojica mladića nasred ulice našla jedan nasuprot drugog.

“Počeo je govoriti da je on Šiptar i da će mi pobiti sve i je… sve što mi je drago. U jednom me je trenutku udario šakom u desno rame, a ovaj nepoznati muškarac je stao između nas pokušavajući primiriti situaciju. Uhvatio sam Sunaja rukom za košulju, a on je rekao kako sam je sada isprljao i da ću je lizati. Tad je tom muškarcu rekao: “Ajmo ih pribiti”. Kad su krenuli prema nama, zamahnuo sam lijevom nogom, bio sam obuven u cipele tzv. “špičoke”. Htio sam ga pogoditi u prsa da ga udaljim od sebe. No, udario sam ga u bradu i on je pao na leđa na beton”, pojasnio je osumnjičeni Omišanin u svojoj obrani, piše Slobodna Dalmacija.

Moli Boga da je dobro
Tvrdi da mu je drugi muškarac rekao da ode nakon što je Sunaj pao na tlo, te da će “on sve riješiti”.

Marko se potom vratio na svadbu, no rođak ga je potjerao u bakinu kuću, gdje se skrivao dok ga nije došla policija. Jutros je rekao kako te večeri ništa nije pio te da nikad nije trenirao nikakve borilačke sportove već samo nogomet.

Istaknuo je da ga nije htio ozlijediti već odmaknuti od sebe i da moli Boga da ozlijeđeni mladić bude dobro. Pred sucem istrage se rasplakao te je još jednom izrazio veliko žaljenje i kajanje zbog svega što se odigralo.

Sudac mu je zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke, točnije na djevojku, i ponavljanja kaznenog djela odredio mjesec dana istražnog zatvora. S druge strane nokautiranom Sunaju se stanje nakon operacije popravlja. Bit će zanimljivo čuti što on o svemu ima za reći, prenosi Dnevno.

 

Komentari