OPREZ VOZAČI! Povećan broj djece na cestama, potrebno je oprezno voziti u blizini škola i vrtića

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Počela je nova školska godina! Na cestama je povećan broj djece odnosno školaraca u prometu, posebice prvašića. Iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) upozoravaju vozače da osobito oprezno voze u blizini škola i vrtića.

Brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena je na najviše 40 kilometara na sat, ali i na svim ostalim cestama u naseljima koje vode prema školama.

Iz HAK-a podsjećaju vozače da se pridržavaju prometnih propisa i pravila, poštuju prometne znakove i obrate pozornost na djecu koja hodaju uz cestu, jer su još zaigrana i nisu usredotočena na promet.

Osim upozorenja vezanih uz sigurnost djece u prometu, iz HAK-a su izvijestili da je zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Sveta Marija Magdalena te na lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabranjen promet za autobuse na kat, vozilima s kamp prikolicama i motociklima (I. skupina vozila).



Jak vjetar puše i na autocesti A1 između mosta Maslenica i tunela Sveti Rok, a vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.

Zbog povremeno veće gustoće prometa moguća su čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Čeka se i na graničnom prijelazu Bregana teretna pa vozila na izlaz čekaju do pola sata. Teretna vozila na prijelazu Župana i Jasenovac čekaju na ulaz pola sata do sat vremena.

Komentari