OPREZ! Kruže lažni e-mailovi, iz Hrvatske pošte upozoravaju na prijevaru

Ilustracija Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz Hrvatske pošte poslali su upozorenje vezano za sve više lažnih e-mail poruka koje stižu na adrese hrvatskih građana posljednjih tjedana.

U porukama, koje na prvi pogled izgledaju kao da dolaze od Hrvatske pošte, stoji kako je zaprimljen paket za primatelja koji je podložan carinjenju te se traži uplata carinske naknade. No, klikom na link koji je naveden u poruci, primatelji se odvode na lažnu stranicu na kojoj riskiraju krađu osobnih podataka.

“U proteklih tjedan dana na e-mail adrese korisnika počele su stizati lažne poruke u kojima se od njih traži uplata carinske naknade kako bi mogli primiti paket. Pozivamo korisnike da ne odgovaraju na takve poruke te ne otvaraju poveznice koje se u njima nalaze, jer se time izlažu riziku od krađe svojih podataka. Lažne poruke mogu se prepoznati po e-mail adresi pošiljatelja te po nizu pravopisnih i gramatičkih pogrešaka u samoj poruci”, upozoravaju iz Hrvatske pošte.

Podsjetimo, zbog usklađivanja hrvatskih propisa s europskima, od 1. srpnja ukida se oslobođenje plaćanja PDV-a pri uvozu pošiljki male vrijednosti do 22 eura.



Komentari