Oporbeni vijećnici tražili povlačenje točke s dnevnog reda Skupštine. Končar ostao bez koncesije za ‘Medenu‘

Kada pokušavate uvesti reda u sustav, uvijek ste u problemu, pa tako i Splitsko-dalmatinska županija, koja želi transparentno upravljati najvrjednijim resursom – pomorskim dobrom!

Da li zbog nespretnosti, nedovoljnih provjera ili pogodovanja, uvijek bude nekih problema kada se izglasavaju točke o davanju koncesija na Županijskoj skupštini, koja gospodari s više od tisuću kilometara obale!

Tako je s 33. sjednice povučena točka “Odluka o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja plaže u Segetu Donjem ispred Apartmana Medana”, koja je stavljena na dnevni red na inicijativu tvrtke “Apartmani Medena” u vlasništvu Nenada Končara.

Naime, nakon pisanja Slobodne Dalmacije o nerazmjeru površine koja se daje na desetogodišnje upravljanje, gdje se iznajmljuju brojni plažni rekviziti, oprema, ugostiteljski objekti, štandovi, s jedne strane, te niske koncesijske naknade, s druge strane, oporbeni vijećnici zatražili su od vladajućih povlačenje točke.



Čekanje

Vladajuća koalicija HDZ-HGS povukla je točku pa je Končar, koji je vlasnik i hotela i apartmana “Medena”, sada ostao bez mogućnosti upravljanja s 22.454 metra kvadratna pomorskog dobra, i to na 10 godina.

Kako je stručno tijelo za koncesije na pomorskom dobru u Splitsko-dalmatinskoj županiji pred vijećnike stavilo odluku za glasanje, u kojoj se navodi kako bi godišnja, fiksna naknada iznosila 155.816 kuna uz dodatni varijabilni 3 posto od ostvarenog prihoda, najjednostavnijim izračunima bilo je vidljivo da samo mjesečni najam 314 ležaljki, bez brojne druge dodatne opreme – isplaćuje godišnju koncesiju na tom području.

Nakon što je Stipe Čogelja, županijski pročelnik za pomorstvo i turizam, točku povukao, čekat će se nova rasprava i ponovno odlučivanje, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari