‘OPORBA JE DOŽIVJELA JOŠ JEDAN PORAZ’ Habijan: Cijeli dan pokušavaju ići u rušenje Vlade, al dogodilo se suprotno

Damjan Tadic/Cropix

HDZ-ov saborski zastupnik Damir Habijan kazao je u Dnevniku N1 da očekuje da se na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Ine donese odluka o razrješenju dosadašnjih članova Uprave ove kompanije.

“Rekao je i predsjednik Vlade da je čudno da se članovi Uprave nisu uopće oglasili o ovom slučaju. Mislim da je to neprimjereno”, dodao je.

Istaknuo je da bi bilo kakva isplata otpremnina dosadašnjim članovima Uprave bila neprimjerena te je poručio da do nje neće doći.

“Pravno gledano, postoji mehanizam da se taj dio riješi. Ali moram reći da nisam upoznat s ugovorima koje oni imaju s Inom. Međutim, u takvim ugovorima uvijek se nalaze određene klauzule koje u ovakvim slučajevima predviđaju da im se ne isplaćuju otpremnine. Na Nadzornom odboru je da pronađe rješenje”, kazao je Habijan.Na pitanje stoje li čvrsto iza novih prijedloga članova Uprave Ine i jesu li sigurni da se neće ponoviti slična priča, Habijan je odgovorio da je uvjeren da se radi o stručnim ljudima koji znaju svoj posao.

“Na njima je sada da u narednim mjesecima ovaj model promijene, učine ga transparentnijim i boljim”, kazao je.

Osvrnuo se i na kritike saborske zastupnice Mirele Ahmetović.

“Mogu razumijeti nervozu i nezadovoljstvo ne samo kolegice Ahmetović, nego i većeg dijela oporbe koja je pokušavala cijeli dan ići u rušenje Vlade. Međutim, dogodilo se upravo suprotno. Oporba je kroz odgovore doživjela jedan poraz”, smatra Habijan.

Upitan kako to da se o povratku Ine više ne govori, Habijan je kazao:

“Kada govorimo o odnosu većinskih dioničara, nema jednostranih poteza. Predsjednik Vlade je rekao da je bila ponuda Vlade koja je napravljena na procjeni tržišne vrijednosti tog paketa dionica, ali to drugi većinski partner nije prihvatio. Ne možete dati više od relevantne procjene jer činite kazneno djelo.”

 

Komentari