Opet većinom kiša, ponegdje i obilnija. Ponegdje može i zagrmjeti

Damjan Tadic / CROPIX

Nastavlja se promjenjivo vrijeme pa će nakon pretežno sunčanog i razmjerno toplog utorka u srijedu opet biti oblačnije, na kopnu i pretežno oblačno, uz čestu kišu, mjestimice i obilniju, osim vjerojatno na jugu Hrvatske, gdje bi se moglo zadržati suho

U istočnoj Hrvatskoj prevladavati oblačno s kišom, pa i u obliku izraženijih pljuskova, mjestimice praćenih grmljavinom. Vjetar u početku slab, od sredine dana umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura oko 10 °C, a danju svježije – od 13 do 16 °C.

U središnjoj Hrvatskoj oblačno i kišovito, često i uz obilniju oborinu, osobito u prvom dijelu dana. Ponegdje može i zagrmjeti. Navečer prestanak kiše. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni u okretanju na sjeverozapadni. Hladnije – temperatura većinom između 10 i 13 °C.

Pretežno oblačno s kišom, pa i u obliku obilnijih pljuskova, mjestimice s grmljavinom, u prvom će dijelu srijede biti i na zapadu zemlje. U najvišem gorju moguća je i susnježica. Poslijepodne postupan prestanak oborina i smanjenje naoblake, najprije u Istri. Zapuhat će umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, uz umjereno valovito i valovito more. Temperatura u gorju uglavnom od 7 do 12 °C, na moru od 12 do 17 °C.



U Dalmaciji promjenjivo oblačno, ponegdje kiša i grmljavina, osobito na sjeveru i u unutrašnjosti. Sunčana razdoblja češća poslijepodne. Zapuhat će umjeren do jak jugozapadnjak i zapadnjak te u drugom dijelu dana okrenuti na sjeverozapadnjak i buru. More većinom umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka između 11 i 16 °C, a danju između 17 i 22 °C.

Samo na jugu Hrvatske uglavnom suho i djelomice sunčano. Uz promjenjivu naoblaku tek ponegdje može biti malo kiše ili ponekog pljuska. Umjereno jugo u drugom dijelu dana okrenut će na jugozapadnjak, zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak. More malo i umjereno valovito. Temperatura od 16 °C ujutro do 23 °C poslijepodne.”

I dalje promjenjivo

“U četvrtak na kopnu još mjestimice kiša, uglavnom u obliku pljuskova, pogotovo na istoku, ali bit će i sunčanih razdoblja. U petak prolazno sunčanije, suho i danju toplo, a u subotu ponovno raste vjerojatnost za mjestimičnu kišu. Puhat će sjeverozapadnjak u okretanju na jugozapadnjak, koji u subotu može biti i jak. Dnevna temperatura u porastu.

Na Jadranu u nastavku tjedna barem djelomice sunčano te razmjerno toplo. Poneki lokalni pljusak moguć je još u četvrtak, a u subotu na sjevernom Jadranu oblačnije, uz porast vjerojatnosti za kišu. Nakon sjeverozapadnjaka zapuhat će jugo, koje će u subotu biti i jako.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari