Opet promjenjivo; Sjevernije česta kiša, južnije većinom sunčano

Nastavlja se promjenjivo i nestabilno vrijeme. 

U ponedjeljak na istoku Hrvatske promjenjiva naoblaka, a povremeno može mjestimice biti kiše, pa i u obliku ponekog pljuska, posebno u zapadnim predjelima. Zapuhat će slab i umjeren jugoistočni i istočni vjetar, a dnevna će temperatura biti između 19 i 24 °C.

Još malo svježije bit će u oblačnijoj središnjoj Hrvatskoj, uz temperaturu između 15 i 19 °C. Kiša će biti češća pojava, posebice uz granicu sa Slovenijom, gdje će veći dio dana prevladavati oblačno vrijeme.

Podjednako i na krajnjem zapadu – u većem dijelu Istre te na širem riječkom području, kao i u Gorskom kotaru – prevladavat će oblačno, povremeno uz kišu, moguće i jače pljuskove. Sunčana razdoblja vjerojatnija su u južnijim dijelovima područja. Jugo će na otvorenom moru sjevernog Jadrana ponovno pojačati.



Razmjerno vjetrovito i na srednjem Jadranu, uz jugo jako, na otvorenome i vrlo jako. Malo kiše može pasti uglavnom na širem zadarskom području, dok će se drugdje zadržati suho i barem djelomice sunčano.

I na krajnjem jugu Hrvatske će uz djelomice sunčano vrijeme poslijepodnevna temperatura biti između 24 i 28 °C, što bi neke moglo potaknuti i na osvježenje u umjereno valovitom moru temperature oko 18 °C.”

U utorak još pljuskovi, zatim stabilnije

“Utorak će još na sjeveru Jadrana biti nestabilan, uz mjestimične pljuskove, a od srijede će prevladavati sunčano, uz temperaturu zraka u skladu s dobom godine. Nakon vrlo promjenjivog vjetra u utorak, sredinom tjedna će zavladati bura i sjeverozapadnjak, većinom umjerene jakosti.

I na kopnu će još uz promjenjivu naoblaku u utorak biti sporadičnih pljuskova, uz i dalje vjerojatnije vrijeme na zapadu, a u srijedu i četvrtak stabilnije, uz uglavnom slab vjetar. Dnevna temperatura neće se znatnije mijenjati, a samo će utorak na istoku Hrvatske biti vrlo topao.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari