Opet oblačnije, uz mjestimičnu kišu. Osobito navečer

Uz neprekidnu ciklonalnu aktivnost nad Europom, k nama često prodire hladniji i vlažniji zrak i ne može se prognozirati diljem Hrvatske duža stabilizacija. Tako će ostati sve do kraja svibnja u većini kopnenih krajeva i dijelu sjevernog Jadrana, a idući tjedan kiše će vrlo vjerojatno biti i u južnijim krajevima – do tada suhim, pa i pretežno sunčanim

U četvrtak u istočnoj Hrvatskoj neće biti vedro, no još će biti suho i veći dio dana djelomice sunčano. A u noći na petak jače naoblačenje s kišom. Vjetar uglavnom slab sjeverni i najviša temperatura oko 23 °C.

Djelomice sunčano u četvrtak i u središnjoj Hrvatskoj. Poslijepodne je na zapadu moguć lokalni pljusak, no češće kiše i grmljavine većinom će biti navečer i u noći. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najniža temperatura od 6 do 9 °C, a dnevna podjednaka kao u srijedu – između 20 i 23 °C.

Najsvježije i u četvrtak ujutro u gorskoj Hrvatskoj, te također djelomice sunčano, poslijepodne uz mogućnost lokalnog pljuska. Na sjevernom Jadranu veći dio dana pretežno sunčano. Navečer i osobito u noći jače naoblačenje s kišom i grmljavinom, pogotovo u Gorskome kotaru. Vjetar slab, na moru do umjeren zapadni, a krajem dana jaka bura. Najviša temperatura uglavnom od 19 do 24 °C.



U Dalmaciji i dalje najtoplije – danju i do 25 °C, ujutro na obali i do 18 °C, a u zaobalju svježije. Pritom će prevladavati sunčano, u početku s umjerenom naoblakom. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, more malo i umjereno valovito.

Isti vjetar puhat će i na jugu Hrvatske, uz more većinom umjereno valovito. Do sredine dana djelomice sunčano, a poslijepodne sunčanije. Najviša temperatura od 23 do 25 °C.”

I dalje promjenjivo

“U petak ujutro na istoku Hrvatske još malo kiše, a danju u unutrašnjosti djelomice sunčano uz moguće rijetke pljuskove. Podjednako najvjerojatnije i u subotu, zatim većinom oblačno i povremeno kiša, osobito na zapadu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Ujutro temperatura viša, dnevna pak u petak i osobito u nedjelju opet niža.

Na Jadranu i u iduća dva dana većinom sunčano, a u nedjelju naoblačenje s kišom, ponajprije na sjevernom dijelu. Puhat će slaba i umjerena bura, u prvom dijelu petka i nedjelje podno Velebita i jaka. U popodnevnim satima sjeverozapadnjak i zapadnjak. U Dalmaciji će biti najviše topline.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari