Opet nas čeka oblačnije, česta, ponegdje i obilna kiša, većinom jugo

Damjan Tadic / CROPIX

I u utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano i razmjerno toplo. Ujutro mjestimice magla, a tek prema kraju dana u zapadnoj Slavoniji oblačnije uz mogućnost za malo kiše. Najviša temperatura oko 21 °C.

U središnjoj Hrvatskoj temperatura će većinom niža od 20 °C jer će se sa zapada postupno jače naoblačiti. Pritom će biti kiše, osobito poslijepodne. Najniža jutarnja temperatura između 8 i 10 °C.

U gorju i na sjevernom Jadranu pretežno oblačno, povremeno s kišom i grmljavinom, mjestimice i obilnijom oborinom. Glavnina kiše vjerojatno će biti u prvom dijelu utorka, a poslijepodne sa zapada smanjenje naoblake. Jako jugo će već ujutro okrenuti na umjeren jugozapadnjak, a prema kraju dana bura.

I u Dalmaciji sa zapada jače naoblačenje s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom, koji će ponegdje biti i obilniji. Jako jugo u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak zatim buru. Temperatura uglavnom između 16 i 21 °C, u Zagori ujutro niža.



Na krajnjem jugu Hrvatske promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom ili ponekim pljuskom praćenim grmljavinom, osobito na otocima. Puhat će umjereno i jako jugo koje će krajem dana slabjeti. Temperatura uglavnom između 16 i 21 °C.”

U nastavku tjedna stabilnije, ali…

“U danima koji slijede u unutrašnjosti umjereno do znatno oblačno, pogotovo ujutro i maglovito. Najveća vjerojatnost mjestimične rosulje ili kiše je u drugom dijelu četvrtka. Vjetar većinom slab, te posvuda malo svježije.

Na Jadranu u nastavku posljednjeg listopadskog tjedna pretežno sunčano, od četvrtka povremeno s umjerenom naoblakom. Puhat slab i umjeren sjeverozapadnjak, a noću i ujutro i bura. Temperatura bez veće promjene., prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari