Opet jugo, obilna kiša, ponegdje i nevrijeme. U najvišem gorju ponovno je moguća susnježica i snijeg

U nedjelju u ranim jutarnjim satima u istočnoj Hrvatskoj još ponegdje može pasti malo kiše, ponajprije u Posavini, a zatim će biti dosta suhog vremena, pa i sunčanih razdoblja. No navečer i u noći na ponedjeljak ponovno mjestimice kiša. Puhat će slab i umjeren jugoistočni vjetar, a nakon svježeg jutra danju temperatura zraka između 16 i 19 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također će dan početi svježinom, mjestimice i maglom, a veći dio prijepodneva u većini će krajeva biti uglavnom suho uz sunčana razdoblja. Zatim naoblačenje, a prema večeri sve češće kiša, pri čemu do kraja dana uz jače pljuskove može pasti i znatna količina, posebice na širem karlovačkom području.

Na zapadu postupno jače naoblačenje s kojim će prijepodne samo mjestimice biti kiše, no prema večeri ona će biti sve češća. U dosta će predjela biti jakih, obilnih pljuskova. U najvišem gorju ponovno je moguća susnježica i snijeg. Na sjevernom će Jadranu zapuhati jugo, koje će brzo jačati na jako i vrlo jako, poslijepodne okrenuti na jaku buru, zatim na jugozapadni vjetar.

U Dalmaciji također porast naoblake, no bit će i povremenih sunčanih razdoblja. Prijepodne će kiše biti ponajprije na otocima na otvorenome moru, a prema večeri će kiša biti češća te nerijetko u obliku jačih pljuskova, pa će pasti i veća količine kiše. Bit će i sve vjetrovitije – jugo i južni vjetar će jačati, pa će i more prema večeri biti valovito, ponegdje i jače valovito, zbog čega bi i neke rive mogle opet biti poplavljene.

I za jug Hrvatske su objavljena upozorenja na vjetar i obilnu kišu, pogotovo poslijepodne i navečer. Jutarnja temperatura zraka bit će od 12 do 15 °C, a najviša dnevna između 19 i 22 °C.”

Početkom tjedna smirivanje…

“Početkom tjedna na Jadranu postupno smirivanje vremena, i što se kiše i vjetra tiče. U utorak će pljuskova biti uglavnom u Dalmaciji. U srijedu je vrlo vjerojatno uglavnom suho te barem djelomice sunčano vrijeme uz slab vjetar promjenjiva smjera.

I na kopnu u ponedjeljak samo mjestimice kiša, no ujutro će ponegdje biti magle. U utorak te osobito srijedu više suhog i sunčanog vremena, pa će danju biti toplije.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari