OPET GORI U DALMACIJI Požari u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalamtinskoj županiji

Ilustracija Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dva Airtractora AT-802 i dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u utorak, 13. srpnja 2021. godine u akciji gašenja požara na požarištu Zaton-Raslina u Šibensko-kninskoj županiji, a jedan helikopter Mi-8 angažiran je na požarištu Dugopolje-Kotlenica u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od 21. lipnja do 13. srpnja 2021. godine, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 16 požara i to: osam u Šibensko-kninskoj županiji, tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji, tri u Zadarskoj županiji te po jednog u Primorsko-goranskoj županiji i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Izvršeno je 18 protupožarnih izviđanja protupožarnim avionima u županijama priobalja.

Na tim zadaćama izvršena su 584 leta pri čemu je ostvareno 98.05 sati naleta, izbačeno je 2773 tone vode i utrošeno je 12 litara pjenila.


Također, tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je dva puta tijekom čega je ostvario dva leta s besposadnim zrakoplovnim sustavom ‘ORBITER 3’ u trajanju 5.49 sati, u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina, javlja Dalmatinski portal.

Komentari