OPET BIH NAPRAVILA ISTO Policija prijavila baku koja je htjela ‘očitati lekciju’ unuci

Goran Mehkek / CROPIX

“Nikakvo zlo nisam nikome namjeravala napraviti, ni sad niti sam ikome učinila nažao cijeli život. Ali tako ispadne, što ću, morala sam nekako intervenirati i opet bih”, govori dobrodržeća 71-godišnja Jaka Žanko iz Obrovca Sinjskog, “autorica” u najmanju ruku neobične, bizarne situacije od prošlog vikenda: policija ju je prijavila zbog “otmice” vlastite unuke!

U cijelom planu je sudjelovalo mnogo osoba koje su očigledno željele pomoći očajnoj baki, a bilo je tu nekoliko djevojaka, kolateralnih žrtava.

Zbog toga je policija podnijela kaznenu prijavu protiv sedmero uključenih zbog “protupravnog oduzimanja slobode” te poticanja i pomaganja u tom kaznenom djelu.

“Ništa ne znam o toj policajki niti o drugima, samo znam da sam se svojoj prijateljici požalila na situaciju u kojoj se našla moja unuka, kako je upala u loše društvo, kako sam preko treće poznanice doznala da se svašta događa u stanu, doslovno sam joj rekla: ‘Spašavaj, nešto trebamo napraviti'”, rekla je Jaka Žanko u razgovoru pred novouređenom kućom ni stotinjak metara od Cetine, s prekrasno uređenom okućnicom s voćkama, “engleskom” travicom, vanjskim bazenom, stolom i nadstrešnicom odmah pored.



A “prija”, čini se, nije puno čekala, nego je organizirala lažnu otmicu kako bi prestrašila 19-godišnju unuku.

U unajmljeni stan na splitskim Mejama, u koji se djevojka nedavno uselila s cimericom pa je zbog toga organizirala zabavu, u prvim satima subote upala su dva muškarca i jedna žena maskirani fantomkama. “Oteli” su četiri cure: unuku kao ‘metu’, njenu 20-godišnju cimericu, vršnjakinju koja je bila na zabavi i 32-godišnju gazdaricu od koje su unajmili stan. Tu je bila i 21-godišnja djevojka koja je, međutim, bila “igračica” otmičara i javila im kad mogu upasti.

Uz 61-godišnjaka i mlađeg muškarca, među tobožnjim otmičarima je bila i 44-godišnjakinja, inače policajka zaposlena u – PU ličko-senjskoj.

Potrpali su djevojke u kombi, odvezli ih do kamenoloma iznad Dugopolja, gdje su ih ostavili s vezanim rukama.

Plan je, naime, bio da po djevojke (u međuvremenu su pustili vlasnicu stana te joj objasnili namjere) dođe ujak 19-godišnjakinje te ih “spasi” kako bi djevojke shvatile sve opasnosti koje vrebaju u “bijelom svijetu”.

No njihovo zapomaganje je čuo zaštitar na rampi kamenoloma, koji ih je odvezao, ali i pozvao policiju, a unuka se naljutila na baku, pišu 24sata.

Komentari