OPERATIVNI PROGRAM VLADE Dva milijuna kuna za uvođenje struje u romska naselja

Veliko Kajtazi / Facebook

Oko 500 priključaka omogućit će se programom elektrifikacije u romskim naseljima diljem Hrvatske u okviru Operativnog programa Vlade za romsku nacionalnu manjinu, piše u petak Večernji list.

Rečeno je to nakon potpisivanja ugovora o financiranju programa priključenja na elektroenergetsku mrežu kućanstava u romskim naseljima koji su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i direktor HEP – Operatora distribucijskog sustava Nikola Šulentić a nazočan je bio i saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi.

U prvoj fazi ide 200 priključaka na području Sisačko-moslavačke, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Međimurske i Varaždinske županije.

Ministarstvo je osiguralo dva milijuna kuna, a tim će novcem HEP ODS omogućiti priključke za korisnike koji ispunjavaju sve potrebne zakonske preduvjete.



Svi vlasnici objekata s popisa za priključenje morali su ispuniti uvjete kao što su dokaz da je građevina legalizirana i da su plaćene naknade za priključenje.

Komentari