Općinski sud u Bjelovaru potvrdio optužnicu protiv SDP-ovog vijećnika. Terete ga za tri kaznena djela zlouporabe povjerenja

Općinski sud u Bjelovaru ovih je dana potvrdio optužnicu protiv 56-godišnjeg rukovoditelja odjela u jednom trgovačkom društvu u podružnici u Bjelovaru, zaduženog za organizaciju i lov divljači, zbog tri kaznena djela zlouporabe povjerenja.

Kako neslužbeno doznaje Regionalni portal Bjelovar.live iz neslužbenih, ali provjerenih izvora, radi se o Nenadu Nekvapilu, SDP-ovom gradskom vijećniku Grada Bjelovara i zaposleniku bjelovarske podružnice Hrvatskih šuma.

Njemu se na teret stavlja da je od 19. rujna 2016. do 15. veljače 2017. godine, kao rukovoditelj odjela u bjelovarskoj podružnici Hrvatskih šuma zadužen za organizaciju i lov divljači, nepoznatoj osobi bez odobrenja za lov dopustio odstrel divljači. Nakon toga je u potvrde o podrijetlu divljači i njezinih dijelova te zapisnike o obavljenom lovu lažno upisivao ili potpisivao da je on kao lovac obavio odstrjel divljači te takve podatke predao računovodstvu tražeći isplatu naknade.

U optužnici nadalje stoji da je, na temelju tog zapisnika i navedenog evidencijskog obrasca s neistinitim podacima, okrivljeniku isplaćena nepripadajuća naknada za korištenje vlastitog oružja i streljiva u službene svrhe čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 387,90 kuna, dok je Hrvatske šume oštetio za ukupan iznos od 5.137,90 kuna zato jer nije naplatio naknadu od nepoznate osobe koja je stvarno odstrijelila divljači.



Komentari