Ono kad nadležni voze neoprezno: Zbog izazivanjem sudara pod utjecajem alkohola smijenjen je voditelj zadarske krim policije

Marin Tironi/PIXSELL/ilustracija

Svi znamo koliko vožnja pod utjecajem alkohola može biti opasna. Naravno, tu i tamo netko zbog svog neopreznog ponašanja izazove nesreće, ali ne viđa se često da to bude netko od najvažnijih ljudi u policiji.

Kada se takvo nešto dogodi jasno je koliko su posljedice ozbiljne. Načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina smijenio je s dužnosti voditelja Službe kriminalističke policije jer je u Bibinjama skrivio prometnu nesreću vozeći pod utjecajem alkohola.

O ovom događaju izjavu u ime PU Zadarske dala je njena glasnogovornica Ivana Grbin koja kaže: “Uvažavajući sve okolnosti događaja, rukovodeći policijski službenik Policijske uprave zadarske s današnjim danom prestaje obavljati poslove voditelja službe u Policijskoj upravi zadarskoj. Nakon okončanja postupka utvrđivanja disciplinske odgovornosti javnost će biti pravodobno obaviještena.”

U prometnoj nesreći koju je skrivio spomenuti voditelj u srijedu ujutro u Bibinjama, lakše je ozlijeđena mlada vozačica, a osim disciplinske odgovornosti, zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom, voditelj će biti i prekršajno sankcioniran, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Komentari