Onima koji su u trenutno najvećoj potrebi, dostavio se dio sanitetske opreme, a nabavka i distribucija se nastavlja i dalje

Govori se kako koronavirus najviše napada populaciju treće dobi, naše bake i djedove, majke i očeve…te ih stoga trebamo čuvati i zaštititi od svakog oblika zaraze.

Postoje i oni koji nemaju nikoga svoga ili možda imaju djecu i nasljednike, ali su na njih zaboravili ili žive negdje daleko ili se, zbog nekih svojih razloga ne mogu brinuti o njima pa su ih smjestili u domove umirovljenika ili ustanove za starije i nemoćne osobe.

Zanimalo nas je kakva je zaštita od koronavirusa u tim ustanovama i što je sve poduzeto kako bi ih se dodatno zaštitilo protiv te opake zaraze.

Odgovor smo dobili u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.



Resorno ministarstvo nabavlja sanitetsku opremu

“Sve ustanove u sustavu socijalne skrbi u svrhu zaštite korisnika na smještaju i u redovnim uvjetima osiguravaju dezinfekcijska sredstva i potrebnu zaštitnu opremu s ciljem očuvanja zdravlja korisnika kojima pružaju uslugu”, rekli su iz resornog ministarstva.

Dodali su kako je u svrhu osiguravanja dodatne sanitetske opreme od početka pojave koronavirusa u Hrvatskoj, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kontinuirano nabavljalo dostupnu opremu kako bi, što je moguće više, pružilo podršku ustanovama u sustavu.

Zanimalo nas je i imaju li domovi umirovljenika i ostale ustanove koje skrbe o starim osobama dovoljno sanitetske opreme te hoće li dobiti još takve opreme iz EU.

Iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku su naglasili kako su svim pružateljima usluga socijalne skrbi kojima je osnivač Republika Hrvatska ili jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i ugovorenim pružateljima socijalnih usluga, poslali upit o potrebama za dodatnom sanitetskom opremom.

“Temeljem toga, onima koji su u trenutno najvećoj potrebi, dostavio se dio sanitetske opreme koji je dosada osiguran od strane Ministarstva i u suradnji s Nacionalnim kriznim stožerom te nastavlja kontinuiranu nabavku i distribuciju potrebne opreme”, naglasili su iz ministarstva.

Komentari