Olujni vjetar otežava promet u Hrvatskoj

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Olujni vjetar otežava promet pa se na dionicama autocesta A1 i A6 te pojedinim cestama vozi uz ograničenja, upozorava u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujnog vjetra autocestom A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocestom A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranskom magistralom između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državnom cestom Maslenica – Zaton Obrovački te Paškim mostom smiju prometovati samo osobna vozila, prenosi Hrt.hr

Na autocesti A7 Draga – Šmrika i Krčkom mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga te lokalnoj cesti Križišće – Kraljevica zabrana se odnosi i na dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Kolnici su mokri i skliski mjestimice u Lici i Dalmaciji pa HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Lopar – Valbiska i Prizna – Žigljen.



Komentari