OLUJNA BURA Izdan crveni meteoalarm za srednji i južni Jadran

Cropix

Državni hidrometeorološki zavod oglasio je crveno upozorenje na opasne udare bure koji će mjestimice biti i do 70 čvorova, odnosno preko 120 km/h. More ponegdje 5 i to uglavnom prema otvorenome.

Jaka će bura imati povremeno olujne i orkanske udare, a prema kraju dana će malo oslabiti. Do kraja dana vedro i sunčano, ali hladno, s najvišim temperaturama između -2 i 3, na obali i otocima od 5 do 9 °C.

Zbog olujnog vjetra zabranjen promet vozilima

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27)  i Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Pomorski promet

Zbog loših vremenskih prilika danas 29.12.2019 uveden je raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 11:00 h iz uvale Porat > Uvala Salbunara > Mezoporat > Luka Komiža.



Trajektna linija 435 Zadar (Gaženica)-Iž (Bršanj)-Rava-Mala Rava plovi sa polaskom iz Zadra (Gaženice) u 15:30 sati, povratno putovanje iz Male Rave je u 18:15, a iz Rave u 18:35 sati.

Zbog jakog vjetra između Sv. Roka i Posedarja A1 otvorena samo osobna vozila

 

Komentari