Olujna bura i snijeg stvaraju probleme u prometu

Zbog olujne bure za sav promet je zatvorena autocesta A7 od čvora Sveti Kuzam do čvora Šmrika, a ograničenja su na pojedinim autocestama, Jadranskoj magistrali te Paškome mostu, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (ostale kategorije voze obilazno državnim cestama preko Gračaca-Obrovca i Karina), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, autocesta A7 između čvorova Draga i Sveti Kuzam, Jadranska magistrala DC8 između Bakra i Senja, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački DC54, Paški most DC106 te lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.

Zbog bure u prekidu su trajektne linije

Zbog snijega u Gorskom kotaru i Lici te olujne bure u priobalju trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u smjeru Rijeke te obratno.

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, te dodatno još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).



Snijeg te mokri i skliski kolnici usporavaju promet u Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na nekim dionicama u Lici i Gorskome kotaru.

Zbog bure u prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak.

Na snazi je odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza.

Komentari