Olivera Majić: Pregledano 1724 objekata stradalih u potresu, verificirano 1480

Goran Mehkek / CROPIX

U Zagrebu je dosad pregledano 1724 objekata stradalih u potresu, a stručno povjerenstvo verificiralo je njih 1480, izvijestila je u petak zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić.

Majić je na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite rekla da su trenutno u tijeku 42 očevida na objektima, a dosad su vanjski stručnjaci u tom kontekstu odradili 5000 radnih sati.

Podsjetila je da do 15. rujna traje javni poziv temeljem kojeg će se dodjeljivati novčana pomoć fizičkim osobama i vlasnicima nekretnina, stana ili obiteljske kuće koji su oštećeni u potresu na području Zagreba u iznosu od 50.000 kuna ili subvencioniranjem kamata na kredit za obnovu nekretnina oštećenih u potresu.

Majić je rekla da su od sugrađana stradalih u potresu dobili i 90 zahtjeva za smještaj u stambenim kontejnerima te da su realizirali njih 65.

Podsjetila je da se još uvijek dijeli građevinski materijal, i to kod Osnovne škole Markuševec. Dosad je građevinski materijal izdana 4651 otpremnica, a iz gradskog proračuna na to je utrošeno oko 5,48 milijuna kuna.

Dosad su zaprimili i 2159 zahtjeva za objekte stradale u poplavi, dodala je Majić.

Komentari