Oleg Butković komentirao Kovačevu usporedbu Plenkovića i Tita

Davor Pongracic / CROPIX

Oleg Butković komentirao je unutarstranačke izbore u HDZ-u i najave kandidatura za čelne pozicije u stranci. Uvjeren je u pobjedu Andreja Plenkovića, ali i jedinstvo HDZ-a. Istaknuo je kako je važno držati određeni nivo.

“Vjerujem da će gospodin Plenković pobijediti i dao sam mu podršku. Borba će se voditi oko kandidata za zamjenika stranke i potpredsjednika, a vjerujem da će pobijediti najbolji. Gospodin Plenković ponudio je dobar tim, dobre ljude, koji su se dokazali i pokazali. Odlučit će članovi, a bitno je da iz ovih izbora izađemo jedinstveni jer slijede parlamentarni izbori”, rekao ministar pomorstva, prometa i infrastrukture.

Na pitanje o poprilično burnoj situaciji u stranci i ponajprije zbog svih izjava Plenkovićevih protukandidata, ali i izjava Milijana Brkića o koaliciji s HNS-om, odgovorio je kako vjeruje u jedinstvo.

“Izaći ćemo jedinstveni, u to sam siguran. Kad smo gubili vlast 2011. brzo smo se vratili jer smo pokazali snagu. To se ovaj put neće dogoditi. Što se koalicije s HNS-om tiče, više nije postojala koalicija s Mostom… Nisam bio na tim sastancima pa ne znam što se događalo, ali znam da se o koalicijama raspravljala i postojala je jednoglasna odluka da se tako napravi. Svi smo digli ruke za to, ne samo on”, rekao je.



Komentirao je i izjavu Mire Kovača koji je usporedio Plenkovića s faraonom, pa i Titom.

“To je jedna zaista pametna i oštroumna izjava gospodina Kovača. S kojim sam OK, ali takve izjave nisu dobre, to nije dobro. Demokracija je apsolutno prisutna, suzdržimo se ovakvih stvari”, zaključio je na kraju.

Danas se u prostorijama Narodnog sveučilišta Dubrava svečano obilježava 30. obljetnica osnutka HDZ-a. Stigli su svi osim Milijana Brkića koji je otkazao dolazak. Prenosi RTL.

Komentari