Ogranak Domovinskog pokreta darivao starije sugrađane: Briga za dostojanstvenu starost imperativ je od kojeg nećemo odustati

U predblagdansko vrijeme pripreme za slavlje rođenja Božjeg Sina uobičajeno je osim duhovne pripreme i darivati jedni druge. Ogranak Domovinskog pokreta Miroslava Škore u Sesvetama je uoči Božića darivao naše starije sugrađane koji su u potrebi.

Vrijedne ruke naših članova prikupile su hranu i sanitarne potrepštine te su paketi podijeljeni najpotrebnijima.

Predsjednica ogranka Domovinskog pokreta Sesvete gđa Zorica Gregurić izrazila radost jer našim dragim Sesvećankama i Sesvećanima možemo bar malo ublažiti nedaće s kojima se svakodnevno nose, a znamo da je radost veća kad se dijeli s drugima.

Domovinskom pokretu važan je svaka osoba i zalaže za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog čovjeka. Zato nam je iznimno važno ublažiti posljedice sve težeg socijalno-ekonomskog statusa našeg naroda. Briga za dostojanstven život te još više za dostojanstvenu starost imperativ je od kojeg nećemo odustati.



Ovom akcijom želimo pokazati da nam je ne samo stalo, nego da i aktivno participiramo.

U vrijeme kada epidemiološke mjere zahtijevaju i nameću socijalnu distancu, zabranu okupljanja, zatvaranje prostora u kojima su bila organizirana društvena događanja, posebno trpe naši stariji sugrađani.

Rijetki su oni koji brinu o socijalnoj uključenosti starijih osoba i zato su lokalni izvori pomoći i podrške su itekako potrebni Osim osiguranja osnovnih životnih potreba, razgovor, blaga riječ i lijepa gesta puno znače. Želimo da Sesvete budu po mjeri svakog stanovnika.

Komentari