Oglasio se i treći akter ‘afere klijet’, HDZ-ov gradonačelnik Oroslavlja: Osjećam dužnost da se obratim javnosti

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nakon tri dana šutnje od od izbijanja afere “A kaj bi ti štel biti?” u kojoj su glavni sudionici nezavisni vijećnik iz Oroslavja Viktor Šimunić, HDZ-ov zastupnik Žarko Tušek i gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, potonji se napokon oglasio o svemu.

Podsjetimo, na sastanku u zagorskoj klijeti Tušek je nezavisnom vijećniku nudio javne funkcije pokušavajući dogovoriti suradnju na izborima, no Šimunić je sve snimio i dao medijima. Snimku je jučer odnio i u USKOK gdje je razgovarao s istražiteljima.

Gredičak je u objavi na Facebooku stao, naravno, na stranu svog stranačkog kolege navodeći da je do sastanka došlo na prijedlog Šimunića i njegovoj želji da ga HDZ-ovci podrže u utrci za župana. No, oni su to odbili, a Tušek mu je, kako to naziva Gredičak, ponudio “druge modalitete političke suradnje”.

Objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:



“Vezano uz medijske napise osjećam dužnost da se obratim javnosti: ‘Do spornog sastanka je došlo obzirom na prijedlog Viktora Šimunića sa prethodnog sastanka kojeg je zatražio vijećnik Kristijan Sojč i na kojem mi je predloženo da izađem iz HDZ-a i podržim Viktora Šimunića u utrci za župana. Izlazak iz HDZ-a nisam prihvatio, a za podršku u utrci za župana uputio sam ga na potrebu da se kontaktira Žarko Tušek. On me molio da organiziram sastanak i ja sam Tušeku predložio da se nađemo. Dakle, do sastanka je došlo na njegovo inzistiranje i zbog njegove želje da ga podržimo u utrci za župana. Tušek je mogućnost podrške u utrci za župana odbio, ali mu je ponudio druge modalitete političke suradnje.”

Podsjetimo, Tušek je potvrdio da je snimka autentična, ali da je Šimunić tražio sastanak s namjerom da ga diskreditira.

Komentari