OGLASIO SE HEP ‘Stanje je pod nadzorom, radnici su u samoizolaciji, otkazani su veći sastanci’

Darko Tomas / CROPIX

U utorak u jutarnjim satima ministar zdravstva Vili Beroš objavio je da novi slučaj koronavirusa, a HEP je nakon toga potvrdio da je riječ o njihovom zaposleniku. Iz HEP-a su se oglasili o trenutnoj situaciji u firmi, a objavu prenosimo u cijelosti.

“Stanje u Hrvatskoj elektroprivredi u vezi sa zarazom koronavirusom je pod nadzorom.

Po saznanju da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom, zaposlenik s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu, na navedenu lokaciju su došli nadležni epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, koji su promptno počeli s epidemiološkim izvidom i provjerom svih prostora u kojima se kretao oboljeli.

Sukladno njihovim naputcima, u HEP-u se provode preporučene mjere. Svi djelatnici za koje se utvrdilo da su bili u bliskom socijalnom kontaktu s oboljelim, obaviješteni su da trebaju kod kuće ostati u samoizolaciji. Dane su im upute da prate svoje zdravstveno stanje te da se u slučaju pojave simptoma bolesti telefonski jave svom liječniku i nadležnom epidemiologu. Otkazani su svi veći radni sastanci koji nisu nužni da odvijanje radnih procesa. Djelatnici se upućuju da primjenjuju pojačane higijenske mjere i druge mjere preporučene od strane epidemiološke službe. Tijekom dana provest će se dezinfekcija svih prostora u sjedištu HEP-a kojima se kretao oboljeli.



Ovlaštene službe HEP-a osiguravaju uvjete za integritet radnih procesa u HEP-u od važnosti za funkcioniranje elektroenergetskog sustava RH.

Uprava HEP-a upućuje zahvalu Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar na promptnoj reakciji i odličnoj suradnji te Nacionalnom stožeru i Ministarstvu zdravstva na čelu s ministrom Vilijem Berošem, s kojim je u stalnom kontaktu.”

HEP POTVRDIO: Drugi zaraženi njihov je zaposlenik, zaposlenici koji su bili s njim u kontaktu vraćeni su kući

Komentari