Oglasio se HDZ oko razotkrivenog lanca kokaina: Oršulić niti je trenutno, niti je ikad bio član HDZ-a

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

U skupini koja je prokrijumčarila više od 70 kilograma kokaina iz Ekvadora u Hrvatsku, pojavilo se i ime Anđelka Oršulića kojeg se povezuje s HDZ-om.

Ipak, iz Gradskog odobra HDZ-a u Pločama stiže priopćenje u kojem navode da Anđelko Oršulić nije trenutno, a nikad ni nije bio član HDZ-a.

“Nastavno na brojne medijske upite priopćujemo kako gospodin Anđelko Oršulić nije trenutačno, niti je ikad bio član HDZ-a. U dva navrata bio je kandidat na stranačkoj listi za mjesne izbore i za gradsko vijeće, kao nezavisni kandidat i nestranačka osoba”, stoji u kratkom priopćenju.

Podsjetimo, sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor trojici uhićenih sa 73 kilograma kokaina na području Opuzena, doznaje se na sudu, a među njima je i Oršulić.



Zatvor im je određen zbog mogućnosti ponavljanja djela, a nakon što im istekne prvih 30 dana odlučivat će se o produljenju.

Trojica uhićenih, a riječ je o Oliveru Č. (46), Anđelku Oršuliću (34) i Goranu B. (41), osumnjičeni su zbog krijumčarenja kokaina pronađenog u kontejneru s bananama kod Opuzena.

Policija je prilikom pretrage kontejnera pronašla ukupno 60 paketa droge sa nešto manje od 73 kilograma. Kontejner s bananama, u koji su krijumčari sakrili drogu, uvezla je tvrtka bivše gradonačelnice Metkovića i jedne od osnivačice Mosta Katarine Ujdur, no ona se ne povezuje s krijumčarskim lancem.

Komentari