Odvjetnik trostrukog ubojice: Otac i brat nisu bili u stanju dati suvisao iskaz

Na Županijskom sudu u Splitu prvi korak u postupku protiv trostrukog ubojice Filipa Zavadlava. Očekivalo se svjedočenje njegova oca i brata.

No, očito je napad na brata, koji se dogodio jučer u Splitu, utjecao na njihovu mogućnost davanja iskaza pa je ročište odgođeno. Brat osumnjičenog u policiji je ispitan o napadu.

Na splitski Županijski sud stigao je najprije otac osumnjičenog za trostruko ubojstvo, a nedugo nakon njega i brat. Tamnim naočalama skrivao je modrice dobivene u jučerašnjem napadu.

“Najlakše mi je za to. Momci koji su to uradili ja ih poznajem, neću govoriti koji su. Meni je još teža stvar što su tri života mlada izgubljena”, kazao je brat osumnjičenog Stanislav Zavladav.



Pred sucem istrage ni otac ni brat nisu bili u stanju svjedočiti. “Oni su zbog jučerašnjeg događaja pod stresom. Ne mogu dati svoju izjavu. Obvezali su se kroz idući tjedan javiti državnom odvjetniku koji vodi istragu, kad budu spremni dati izjavu. Neće koristiti blagodat nesvjedočenja, nego žele svjedočiti, ali danas nisu bili u stanju”, kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Damir Romac.

‘Nisu bili u stanju dati suvislo svjedočenje’

Odvjetnik Branko Šerić na saslušanju nije bio, no razgovarao je sa sucem, a otac i brat su tražili da sljedeći put bude prisutan i Šerić. “Konačni zaključak nije da nisu bili spremni, nego da nisu u stanju dati jedno suvislo svjedočenje i suvisao iskaz. Ali su se izrazili i da žele koristiti blagodat, očigledno je da nisu povezali jedno s drugim i s razlogom je odgođeno”, rekao je Šerić.

Stanislav je napadnut u autobusu javnog gradskog prijevoza, nakon čega je odbio policijsku pomoć. Danas je ipak stigao u policijsku postaju. Protiv nepoznatih osoba podignuta je prijava za kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju.

“Mogu vam reći da su do sada poduzete sve razumne mjere zaštite. Ali činjenica je i da osoba nije surađivala s policijom. Mi ćemo i dalje nastaviti poduzimati mjere i radnje iz nadležnosti policije i pronaći ćemo kvalitetno rješenje”, kazala je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Vještačenje će se provesti u Klinici za psihijatriju Vrapče

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo i dalje je u zatvorskoj bolnici, odvjetnik ga planira posjetiti u ponedjeljak.

“Pa ćemo vidjeti kakav ću kontakt, odnosno kakvu kvalitetu kontakta ili uopće kontakt ostvariti s njim. Vjerujem da hoću i da je oporavljen u tolikoj mjeri da me može razumjeti što mu pričam”, kazao je Šerić i dodao da je osumnjičeni ubojica “nešto bolje nego kada je zaprimljen.

Šerić je za RTL potvrdio i da će se vještačenje osumnjičenog po nalogu splitskog Županijskog suda, provesti u Klinici za psihijatriju Vrapče.

Komentari