Odvjetnik proljećara: Ono što je Milanović izjavio o Puhovskom kompletna je i laž i neistina i glupost

Žarko Puhovski Foto: N1

“Da se mene pita, Žarko Puhovski bi trebao tužiti Zorana Milanovića zbog klevete, i jamčim da bi mu predsjednik države morao platiti 40.000 odštete. Jer ono što je Milanović izjavio o Puhovskom kompletna je i laž i neistina i glupost”, odrješito komentira umirovljeni zagrebački odvjetnik Dinko Šimatović. Šimatović zna o čemu govori, jer je s ocem Slavkom 1972. na tadašnjem Okružnom sudu branio studente optužene za rušenje Jugoslavije.

Dinko Šimatović je još 2008. u Nacionalu izjavio da je bio nazočan u braniteljskoj klupi tijekom cijelog suđenja studentima. “Stoga mogu tvrditi da je Puhovskog, istina, tužiteljstvo predložilo kao svjedoka, ali je unatoč tome potvrdio samo istinite činjenice i to na način da simpatizira okrivljene studente. Da je suđenje bilo objektivno, iskaz svjedoka Puhovskog okrivljenike bi oslobodio krivnje”, rekao je prije 12 godina.

U jučerašnjem razgovoru Šimatović je opširnije elaborirao svoj iskaz: “Sjećam se da je Puhovski svjedočio vrlo korektno, i nije kompromitirao moje branjenike. Uostalom, kasnije su Čičak i on blisko surađivali u HHO-u, a sumnjam da bi to bilo moguće da ih je Puhovski svojim iskazom poslao u zatvor. Milanović je rekao totalnu neistinu. Uz wto, to je bilo političko suđenje na kojem se unaprijed znalo da neće biti oslobađajućih presuda. Vođe studenata i Matice hrvatske morali su biti osuđeni na zatvorske kazne, i tu ni bog ništa nije mogao napraviti, piše Jutarnji list.



Komentari