Odvjetnik Gotovine: Pomirenje je nemoguće sve dok Srpsko narodno vijeće relativizira i izjednačava krivnju

Odvjetnik generala Ante Gotovine, Luka Mišetić izjavio kritizirao je neutemeljen tekst portala SNV-a Novosti te ih optužio za relativizaciju i sprječavanje pomirenja. 

Naime glasilo Srpskog narodnog vijeća (SNV) Novosti, povodom komemoracije u Donjem Skradu objavilo je sljedeće:

“Prije 30 godina započeli su ratni raspad zajedničke jugoslavenske države i rat u Hrvatskoj. Tim povodom treba reći da su Hrvati koji su živjeli na područjima Hrvatske sa srpskom većinom, nakon uspostavljanja Republike Srpske Krajine, ubijani, premlaćivani, zlostavljani, protupravno zatvarani, zastrašivani i protjerivani, a njihove kuće ili uzurpirane ili uništavane, a crkve skrnavljene, pljačkane i rušene. Tim povodom također treba reći da su sličnu sudbinu imali Srbi koji su živjeli u hrvatskim gradovima ili općenito na područjima pod kontrolom Vlade Republike Hrvatske. Neki su ubijeni, neki protupravno zatvarani, većina zastrašivana, protjerivana i diskriminirana, nekima su kuće minirane, neki izbacivani iz stanova, neki otpuštani s posla ili im je uskraćeno državljanstvo.”

Na povijesno neutemeljenu izjavu, odvjetnik Luka Mišetić reagirao je preko Twittera.



Tvrdi kako je riječ o povijesnom revizionizmu, kamufliranom kao “pomirenje”.

“ICTY je utvrdio da su hrvatske žrtve žrtve kriminalne srpske politike, i da srpske žrtve zločina u RH nisu”, napisao je.

Naglašava i kako je pomirenje nemoguće sve dok SNV relativizira i izjednačava krivnju.

Komentari