Odvjetnica Josipe Rimac ne očekuje produljenje istražnog zatvora

Ronald Gorsic / CROPIX

Za dva dana istječe istražni zatvor Josipi Rimac. No, to ne znači da će bivša državna tajnica nakon četiri mjeseca iza rešetaka i na slobodu – zadnji put USKOK je odlučio proširiti istragu.

“Posjetila sam je prije nekoliko dana, ona se osjeća dobro, optimistična je s obzirom na odluku Vijeća koje je usvojilo žalbu obrane gotovo u cjelosti. Smatra da će sud ostati pri svojoj odluci, čak i ako će USKOK ići s nekim novim prijedlogom, i ne dozvoliti neka daljnja produljenja”, kazala je njezina odvjetnica Lidija Horvat za Novu TV te dodala kako je Rimac sama u sobi pa ima određenu diskreciju i komociju.

“Čula sam da piše knjigu u zadnje vrijeme, tako mi je rekla, za naslov i tematiku morat ćete pitati nju”, odgovara odvjetnica na pitanje kako Rimac krati vrijeme.

Zadnji put slobode su je koštali oduzeti mobiteli, odvjetnica se nada da ovog puta neće. “Mobiteli jesu bili ti iz kojih je proizašlo produljenje istrage, ali smatram da sud ne bi smio dozvoliti da nakon puna četiri mjeseca, koliko su se mobiteli nalazili kod USKOK-a, USKOK nađe nove svjedoke za koje do sad nije znao”.



Spominje se gotovo 260 tisuća poruka koje Rimac nije obrisala. Horvat kaže kako “smatra da to njeno ponašanje ukazuje na to da je ona smatrala da ne radi ništa krivo, a možda i to da će joj poslužiti u daljnjoj obrani”. Odvjetnica ističe da ne može govoriti o sadržaju mobitela, a Rimac je komunicirala s raznim ljudima.

Što se tiče mogućeg asa u rukavu i nagodbe s USKOK-om Horvat kaže kako će o tome govoriti kada za to dođe vrijeme, to jest ako dođe do optužnice.

Komentari