Održana velika akcija darivanja krvi u Rijeci, građani u znak zahvale dobili karte za utakmicu

Ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom ljetnih mjeseci zbog povećanog broja stranih gostiju, ali i smanjenog broja darivatelja, veća je potreba za dozama krvi. U Rijeci je tako održana velika akcija darivanja krvi u organizaciji gradskog društva Crvenog križa Rijeka i Kluba navijača Armada.

Akcija se održala na nogometnom stadionu Kantrida. Od jutra su građani pristizali kako bi darivali krv.

“Darivatelj sam već 15 godina. Odlučio sam se na nagovor kolege i evo sad svaka tri mjeseca darujem krv tako da sam stigao na neki 60 darivanja”, rekao je Vedran Butorac, Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi JVP-a Rijeka, za HRT.

Dobrovoljni darivatelj krvi Matija Vlah rekao je da je darivati počeo još kao student pa je to ostala navika svaka tri mjeseca. “Nije teško, a uistinu možete nekome spasiti život”.



Neki su se akciji pridružili prvi put

“Potaknuo me tata s obzirom na to da je on dugo darivatelj. Isto je kao i vađenje krvi za pretrage, ništa strašno”, istaknuo je Marijan Mahmutović, dobrovoljni darivatelj krvi.

“Jako je lijepo vidjeti ovako puno mladih lica, a dosta je i mladih koji su tu po prvi put tako da ih upućujemo u čari darivanja i jako smo zadovoljni”, naglasila je Željkica Hadrović Pavišić, Zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka.

“Što se tiče zaliha krvi nikada ne možemo biti zadovoljni. Svi su darivatelji dobrodošli”, rekao je Ivo Vidotto, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka.

U znak zahvale karte za utakmicu

Oni koji su danas stigli na Kantridu u znak zahvale dobili su karte za nogometnu utakmicu Rijeka-Šibenik, besplatno testiranje na dan utakmice kao i voucher za baklju i tradicionalnu bakljadu Armade uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

“Do ove godine ona je bila na Krčkom mostu, a sada smo ju preselili u Rijeku na Molo longo. Zapalit ćemo 222 baklje u čast poginulih branitelja s područja grada Rijeke i PGŽ”, rekao je Nikola Đokić, KN Armada.

Oni koji nisu stigli danas darivati krv, mogu to učiniti svakoga dana i u KBC-u Rijeka.

Komentari