Odriče li se HDZ gradonačelnika? Evo koga vide na toj poziciji

Ranko Suvar / CROPIX

Iako zemlju trese korona kriza, posljedice mjera koje donosi Stožer, kao i pucnjava na Markovom trgu, političari se “iza zavjese” pripremaju za lokalne izbore koji bi se trebali održati 2021.

U tišini i zatvorenim stranačkim prostorijama, najjača stranka HDZ prije lokalnih, punom parom priprema unutarstranačke izbore.

Iako HDZ-ovu Vladu tresu afere, koronakriza i neizvjesna ekonomska budućnost, iz izvora bliskih vrhu stranke saznajemo da su ovih dana u fokusu upravo unutarstranačka previranja i pozicioniranje uoči izbora.

“Imamo dovoljno vremena da provedemo unutarstranačke izbore do Božića, a odmah nakon Nove godine da se bacimo u kampanju za lokalne izbore”, rekao je naš sugovornik.



Danas saznajemo kako se odvijaju i velika previranja u dalmatinskim utvrdama i središnjicama te bi se upravo tu trebale odigrati ključne bitke koje će usmjeriti HDZ za lokalne izbore.

Kako saznajemo, veliki krojitelj HDZ-ovih politika i strategija Ante Sanader, odlučio se odreći splitskog gradonačelnika Andra Krstulovića Opare i splitskog gradonačelnika nema u nikakvim kombinacijama za lokalne izbore.

“Opara je još nakon operacije rekao da će odraditi mandat do kraja, ali da se više neće kandidrati za gradonačelnika. Od tada se intenzivno radi na njegovoj zamjeni”, rekao je naš izvor blizak HDZ-u Splitsko-dalmatinske županije.

Izvor nam otkriva i o kojim se potencijalnim kandidatima radi.

“To će biti ili Domagoj Maroević ili Ante Mihanović“, uvjereno nam je rekao izvor iz HDZ-a.

Zanimljiva je situacija i u protivničkim političkim taborima gdje se također već uvelike slaže mozaik za nadolazeće lokalne izbore.

HSLS priprema ozbiljan pokušaj osvajanja vlasti u Splitu i napada s istaknutim imenom.

“Mi liberali napokon smo odlučili ići udarnički i imat ćemo vjerojatno sjajnog kandidata za gradonačelnika Grada Splita. On je ugledni liječnik, ginekolog Zdeslav Benzon. Smatramo da je on jedini dostojan protivnik potencijalnim HDZ-ovim i SDP-ovim kandidatima. Pametan je, moderan, čovik i naš Splićo”, rekao nam je naš izvoz blizak vrhu HSLS-a.

SDP je u velikim problemima, kako na nacionalnom, tako i na lokalnom nivou. Kao potencijalni kandidat spominje se Goran Kotur.

“Mi trenutno ni sami ne znamo na čemu smo. Kotur kao kandidat nije dovoljno jak ni prepoznatljiv, a i čekamo rasplet u središnjici i što će biti nakon preuzimanja stranke od strane Peđe Grbina i njegovih ljudi”, reko nam je izvor iz splitskog SDP-a.

Ne treba otpisati ni vječnog Željka Keruma koji, kako se šuška po rivi, ponovno ide u lov na gradonačelničku fotelju…

Komentari