Određen pritvor zagrebačkom poduzetniku koji je pomeo tramvajsku stanicu

vatrogasna postrojba Zagreb

Snimka jurećeg Audija A6 koji je u ponedjeljak oko 4 sata pomeo tramvajsku stanicu na zagrebačkoj Branimirovoj ulici izazvala je lavinu bijesa u cijeloj državi.

Za upravljačem skupocjenog automobila je bio zagrebački poduzetnik Kristijan Perić (31) koji je pukom srećom ostao živ, a zbog puknutog kralješka hospitaliziran je u KB Dubrava.

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad vozačem.

Policijsko priopćenje

“Naime, osumnjičeni je 24. veljače 2020. godine oko 4 sata, pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg, upravljao osobnim automobilom marke Audi A6 zagrebačkih registarskih oznaka brzinom većom od 100 km/h, što je 50 km/h više od dozvoljene brzine na tom mjestu, a kretao se kolnikom Ulice kneza Branimira u smjeru zapada.



Dolaskom do raskrižja s Draškovićevom ulicom, iz prometne trake za skretanje u desno nastavio je kretanje ravno nakon čega je, izlaskom iz raskrižja, prednjim kotačima naletio na rubni otok za usmjeravanje prometa na zapadnoj strani raskrižja i prešao preko njega te u kretanju prednjim dijelom vozila naletio na dva stupa pješačkih semafora.

Potom je nastavio kretanje po stajalištu tramvaja gdje je prednjim dijelom naletio na ogradu i nadstrešnicu. Od naleta na ogradu, dijelovi ograde su odbačeni na prednji dio osobnog automobila marke Škoda Octavia zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo trgovačkog društva iz Zagreba te na vjetrobransko staklo osobnog automobila marke Škoda Rapid zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo 36-godišnjaka, a koji su bili parkirani na parkiralištu sa sjeverne strane kolnika.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 31-godišnjak te mu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičenom je od strane suca istrage određen istražni zatvor od mjesec dana”, stoji u policijskom priopćenju.

Reakcija vozača

“Vozim 13 godina i nikad nisam imao prometnu nesreću, a kamoli kaznu za brzu vožnju. Same nesreće se ne sjećam. Nisam divljak za volanom i taj auto imam dulje pa nije da sam ga još upoznavao. To što se dogodilo izolirani je slučaj. Tu večer sam bio u lokalnom kafiću gdje sam popio par čašica, nakon čega sam išao u centar po prijatelje kako bi se svi vratili u Dubravu. I onda se dogodila nesreća na putu prema centru”, rekao je vozač.

Komentari