Odlučen epidemiološki okvir pod kojim će se održati Kolona sjećanja, na razmak će paziti covid redari

N1

U Ministarstvu branitelja završila je sjednica Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj, na kojoj se odlučilo o epidemiološkom okviru pod kojim će se održati ovogodišnja Kolona sjećanja.

Iz Ministarstva pozivaju da, bez obzira na veliki interes oko velike obljetnice, građani ostanu u svojim kućama. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava apelirao je na građane da svojim ponašanjem doprinesu da epidemija ne dominira obljetnicom.

Uz nedvosmisleni poziv ministra branitelja da tko god može ostane u svojim domovima i tako oda počast žrtvama, treba reći da je ministar Tomo Medved rekao da oni koji dolaze vode računa o svim epidemiološkim mjerama koje su i inače propisane, ali i kako Ministarstvo ni država neće organizirati javni prijevoz prema Vukovaru kao ni smještaj niti obroke, javlja Nova TV.

Krunoslav Capak je pak poručio da će, ako netko dolazi u Vukovar i pokušava tamo doći organiziranim prijevozom u privatnom aranžmanu, te osobe morati napraviti popis putnika i od njih tražiti COVID potvrdu ili negativni test. Isto tako, evidenciju će se voditi i u aranžmanima gdje će te osobe spavati.



Što se tiče Kolone sjećanja, s obzirom na to da je ona duga nekoliko kilometara, Capak ne vidi problema u tome da se ona održi dokle god postoji razmak. Na razmak će paziti COVID redari.

 

Komentari