ODLAZAK VELIKOG RATNIKA! Preminuo je Danijel Rehak. Borba za život trajala je mjesec dana, liječnici nažalost nisu uspjeli

Foto: Emica Elvedji / CROPIX

Preminuo je Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Centra za istraživanje za ratne zločine.

Rehaku je prije više od mjesec dana prestalo raditi srce prilikom operacije. Od tada traje njegova borba za život, prenosi Dnevno.

Prije Domovinskog rata Rehak je radio kao profesor tjelesnog odgoja, a u Domovinski rat uključio se početkom srpnja kad je preuzeo Sekretarijat za narodnu obranu Vukovara. I pad grada dočekao je u Vukovaru kada je završio u srbijanskim logorima gdje je proveo devet mjeseci.

Na razne načine bio je aktivan u braniteljskim krugovima te kao takav postao prepoznatljiva osoba ne samo u Vukovaru i Vukovarsko – srijemskoj županiji nego i u Hrvatskoj. Jedan je od inicijatora izgradnje Spomen doma Ovčara, njegova udruga sudjelovala je u izradi stripa “Krik s Ovčar”.



S mirnom reintegracijom obnašao je i dužnost gradskog vijećnika Grada Vukovara.

Od njega se opraštaju mnogi, a među njima je i kolegica braniteljica Tanja Domazet Belobrajdić

“Preminuo je Danijel Rehak. Dugi niz godina bio je predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora te se aktivno zalagao i borio za očuvanje istine o Domovinskom ratu.
U pogovoru mojoj knjizi Nisu zaboravljeni – Čuvari grada, prva rečenica koju je napisao glasi: “Vukovar je moj rodni grad, grad moje mladosti i grad za koji me vežu duboki osjećaji”.
Otišao je Kudeljarac, Vukovarac, dobar prijatelj. Iskreno mi je žao. Zbogom Danijel.”

 

Komentari