Odgođeno suđenje Mamiću: Damir Vrbanović nije se pojavio na ročištu jer se morao testirati na koronavirus

Davor Javorovic/PIXSELL

Na osječkom sudu za danas je zakazano suđenje bivšem čelniku nogometnoga kluba (NK) “Dinamo” Zdravku Mamiću i još šestorici okrivljenika. No, okrivljenik Damir Vrbanović mora na testiranje na Covid i rasprava je odgođena.

Damir Vrbanović, naime, nije došao na sud, imao je temperaturu i ide na testiranje na koronavirus, javlja N1.

Sudac je kazao da je dostavljena potvrda da se telefonskim putem javio obiteljskom liječniku zbog temperature, a njegov odvjetnik je rekao da mu je jutros njegov klijent javio da mora na testiranje za covid.

Sudac je komentirao i kako to za sljedeći put neće biti dovoljno opravdanje za nedolazak. Sljedeće ročište je u ponedjeljak.



Zdravku Mamiću određeno je suđenje u odsutnosti. Ja sam u žalbi napisao da nisu ispunjeni uvjeti za suđenje u odsutnosti. Ona je odbijena. A naravno da sam se čuo s njim jer on uvijek ima puno ideja. No, možda je bolje da nije ovdje jer onda bi, možda, prije nego što formalno počne rasprava čuli svašta. Idući ponedjeljak smo opet tu”, kazao je Mamićev odvjetnik Veljko Miljević.

Zanimljiv prijedlog, prenosi Večernji list, iznio je Zoran Mamić.

“Netipična je situacija, svi putujemo iz Zagreba, imamo svoj posao i obitelji, ne znam što zakon kaže, ali ja sam spreman potpisati dokument da se, ukoliko bi sud dozvolio da ne dolazim na svaku raspravu, na tu okolnost neću žaliti. Putujem svaki dan ili dva dana u tjednu 600 kilometara, što nije ni lako, ni zdravo. Što ako se nešto dogodi putem? Ja vozim 600 kilometara, pa jurim na trening. Imam posao, moram prehraniti obitelj, platiti odvjetnike… ‘, kazao je Zoran Mamić.

“Nemojte juriti nigdje, stići ćete na vrijeme. Zakon je jesan, mi postupak voditi moramo. Vidjeli ste kolika je dokumentacija, koliko je okrivljenika…”, odgovorio mu je sudac Mitrović.

“Pa da, svi se oni moraju voziti u Osijek, to je… Zašto je to nemoguće uz moj pristanak?”, upitao je Mamić.

“Zato što zakon kaže da ne može. Znači, 26. listopada se vidimo u 10 sati”, zaključio je sudac.

USKOK okrivljenike, podsjetimo, tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, izvlačenjem novca oštetili klub za oko 200 milijuna kuna.

Zdravku Mamiću, koji se u bijegu pred hrvatskim pravosuđem sklonio u Bosnu i Hercegovinu, na osječkom Županijskom sudu sudit će se u odsutnosti.

Uz Zdravka Mamića, optuženi su njegov sin Mario Mamić, brat Zoran Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Komentari