Odbor za Ustav donosi odluku o javnom saslušanju o Ini, pozvani premijer Plenković i bivši ministar Ćorić

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Za prije podne je najavljena sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije vezano uz upravljanje INA-om. Pozvani su premijer Plenković, bivši ministar Ćorić, bivša zamjenica predstojnika Ureda premijera Tena Mišetić – te nekadašnji čelnik Janafa Dragan Kovačević, koji je zasad jedini potvrdio dolazak.

Dok vladajući tvrde da saslušanje pred Antikorupcijskim vijećem – nije u skladu sa zakonom, oporba smatra da je riječ o pokušaju skrivanja posljedica afere.

O svemu bi trebao odlučiti Odbor za Ustav čiju sjednicu ćemo od 8:30 prenositi na našem Četvrtom programu.

Jedan od pozvanih – bivši ministar Tomislav Ćorić – za HRT je rekao da neće doći u Sabor jer neće biti u Hrvatskoj, a izdvojio je još jedan razlog. Odgovorio je i na pitanje o premijeru Plenkoviću.



– Ja prije svega poštujem instituciju Hrvatskog sabora, ali sutra i prekosutra nisam u RH, ali da to i nije slučaj, ta rasprava je organizirana kako bi se raspravile lažne teze u tjedniku koji tjednima širi laži u kontekstu Ine odnosno rubnih pitanja, a s druge strane tu raspravu bi trebao voditi čovjek koji nema ni moralni ni ljudski kredibilitet da to čini. Ja nemam namjeru sudjelovati, rekao je Ćorić potvrdivši da misli na Nikolu Grmoju.

Komentari