ODBJEGLI DOŽUPAN ANUŠIĆEV JE PRIJATELJ Najpopularniji slavonski HDZ-ovac komentira odlazak kolege u ‘Škorin i Penavin zagrljaj’

Zeljko Puhovski / CROPIX

Izlazak vukovarsko-srijemskog dožupana Josipa Dabre i najava njegovog priključenja Domovinskom pokretu i Ivanu Penavi rezultirali su pravom političkom pomutnjom na istoku Hrvatske.

Dabro nije skrivao razočaranje načinom na koji se kadrovira u stranci, no da nije ogorčen baš na sve HDZ-ovce dokazao je izjavom za Dnevno.hr.

Posebno je istaknuo osječko-baranjskog župana Ivana Anušića te je priznao da ne bi izišao iz stranke da mu županijsku organizaciju vodi netko poput njega.

“Znaju oni da smo Anušić i ja jako dobri, prijatelji smo još iz sporta, politika nam je došla usput. On stvarno radi na okupljanju, ne samo unutar HDZ-a, već i drugih stranaka, manjina“, izjavio je odbjegli Dabro pa još i dodao da i Anušiću isti ljudi rade probleme.



Anušić, kao šef osječko-baranjskog HDZ-a nije oduševljen izlaskom svog kolege iz stranke. Ipak, smatra da je trebao ostati, bez obzira tko mu vodi županijsku organizaciju.

“Dabro već dugo pokazuje veliko nezadovoljstvo organizacijom. Meni je žao što je otišao jer ako budemo svi odlazili stranka nema budućnost. Moramo se ostati boriti za svoja uvjerenja, svoje ideale i ciljeve. Mislim da je imao potencijal i ne ulazim u to u kojem će smjeru ići, no mišljenja sam da bi napravili više kvalitetnog posla da je ostao u HDZ-u”, kratko je izjavio za Dnevno.hr. 

Komentari