Odbačena optužba protv Beljaka; Petir: Odluka je nepravomoćna, nastavljam bitku

Bruno Konjevic / CROPIX

HSS je u subotu na svom Facebooku objavio presudu Upravnog suda prema kojoj je odbačena tužba bivše europarlamentarke Marijane Petir koja je HSS i njezinog predsjednika Krešu Beljaka teretila zbog izbacivanja iz stranke, a Petir je poručila da je to tek nepravomoćna odluka te nastavlja pravnu bitku.

Prema toj presudi Upravnog suda, kako navodi HSS, Petir mora platiti više od šest tisuća kuna sudskih troškova. U HSS-u joj prijete i novom tužbom ako nastavi, kako kažu, “obmanjivati javnost”.

“Budući da gospođa Marijana Petir i dalje zagađuje javni prostor lažima te blati HSS i stranačko vodstvo, dužni smo reagirati. Naime, gospođa Petir je tužila HSS i predsjednika Krešu Beljaka zbog, kako ona tvrdi, nepravednog izbacivanja iz stranke te je taj spor izgubila i mora platiti više od 6 tisuća kuna sudskih troškova u korist HSS-a i predsjednika Beljaka. Unatoč tome, i dalje obmanjuje javnost govoreći o nepravednom izbacivanju iz stranke”, napisali su HSS-ovci na Facebooku.

“Ako spomenuta gospođa nastavi s nanošenjem štete HSS-u i stranačkom vodstvu, bit ćemo primorani tražiti pravnu zaštitu u skladu sa zakonima Republike Hrvatske”, najavili su iz HSS-a.



Petir: I do Europskog suda za ljudska prava

Na tu objavu reagirala je bivša HSS-ovka i bivša zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir.

“S obzirom na konstantno iznošenje neistina od strane Kreše Beljaka i njegovog proizvoljnog tumačenja prava, potrebno je istaknuti da nisam izgubila spor na Upravnom sudu kojem sam podnijela tužbu zbog izbacivanja iz HSS-a, već je sud donio nepravomoćnu odluku na koju sam u zakonom određenom roku podnijela redovni pravni lijek”, izjavila je Petir Hini.

“I ubuduće ću koristiti sve redovne i izvanredne pravne lijekove u zaštiti svojih prava koja su narušena djelovanjem Kreše Beljaka i/ili stranke kojoj je trenutno isti na čelu, uključujući svakako i traženje ustavnopravne zaštite kao i zaštite pred Europskim sudom za ljudska prava”, najavila je Marijana Petir.

Ona je nakon 27 godina članstva izbačena iz HSS-a, u lipnju 2017. godine.

Komentari