Odbačena je kaznena prijava protiv Mije Prgometa, ne postoji osnovana sumnja da je počinio kaznena djela

Ilustracija Foto: Pixabay

Dana 08. svibnja 2020. godine na portalu otvoreno.hr objavljen je članak pod naslovom “Živi zid kazneno prijavio tvrtku brata Drage Prgometa za izvlačenje novca iz HEP-a”, u kojem se navodi da je Živi zid predao 08.05.2020. godine kaznenu prijavu protiv petero osoba osumnjičenih za izvlačenje novca iz HEP-a, među kojima je i Mijo Prgomet, brat predsjednika Skupštine Grada Zagreba Drage Prgometa.

Predmetnom kaznenom prijavom gosp. Miji Prgometu stavljalo se na teret da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz članka 246. Kaznenog zakona, prijevare u gospodarskom poslovanju iz članka 247. Kaznenog zakona, zlouporabe u postupku javne nabave iz članka 254. Kaznenog zakona i zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 291. Kaznenog zakona.

Nakon provedenog postupka od strane Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu dana 10. studenog 2020. godine doneseno je rješenje broj: KP-DO-282/20 kojim se odbacuje predmetna kaznena prijava za sva gore navedena kaznena djela jer ne postoji osnovana sumnja da je počinio kaznena djela za koje je prijavljen, a niti neko drugo kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti.

S obzirom da nije točno da je gosp. Mijo Prgomet postupao s nakanom da pribavi sebi ili drugoj osobi protupravnu imovinsku korist, a niti s nakanom da trgovačkom društvu HEP-ODS d.o.o. prouzroči štetu, a u provedenom postupku nije utvrđena niti jedna jedina okolnost koja bi upućivala da je gosp. Mijo Prgomet počinio bilo koju radnju koja bi bila radnja izvršenja bilo kojeg od prijavljenih kaznenih djela, članak objavljen dana 08. svibnja 2020. godine sadrži maliciozne i neistinite navode koji štete ugledu gosp. Mije Prgometa. Stoga ovim putem zahtijevam objavljivanje ispravka netočne informacije u cijelosti, na način propisan člankom 41. Zakona o medijima.



Komentari