Od srijede većinom promjenjivo, ponegdje uz slabe oborine

“Srijeda će u Slavoniji, Baranji i Srijemu početi uz oblačno vrijeme, ponegdje i maglu, a zatim su moguća sunčana razdoblja, potkraj dana rijetko i slabe oborine na granici kiše i snijega. Vjetar će biti uglavnom slab. Jutarnja temperatura od -1 do 3 °C, a najviša dnevna između 4 i 7 °C.

Malo više dnevne vrijednosti vjerojatne su u središnjoj Hrvatskoj jer bi se u dosta predjela niska naoblaka trebala raskinuti, a ni jutro neće biti odveć hladno. Uz promjenljivu naoblaku, većinom poslijepodne past će rijetko i malo kiše.

Mjestimične kiše bit će ponajprije na zapadu – u gorju i na sjevernom Jadranu, ali u malim količinama. Bit će umjereno, povremeno i pretežno oblačno, a magla je, osim u gorju, moguća i ponegdje na moru, koje će biti mirno ili malo valovito budući da će vjetar biti slab, gdjegdje do umjeren južni i jugoistočni.

U Dalmaciji srijeda djelomice sunčana s promjenljivom naoblakom, a ujutro ponegdje moguće i sumaglicom i maglom. Uz prolazno više oblaka poslijepodne mjestimice može pasti i vrlo malo kiše, vjerojatnije u sjevernoj Dalmaciji. Vjetar slab, ujutro uz obalu bura, potom istočnjak i jugoistočnjak.



Najviše će sunčana vremena biti na krajnjem jugu Hrvatske, uz temperaturu zraka u popodnevnim satima ponovno i oko 16 °C. Nakon jutarnjeg burina, danju vjetar slab promjenljiva smjera.”

S oblacima raznoliko, ali i dalje razmjerno toplo

“I u nastavku će tjedna na jugu Jadrana biti više sunčana vremena nego prema sjeveru, gdje će u četvrtak čak prevladavati oblačno, uz mjestimičnu kišu, a u petak i subotu će biti promjenljive naoblake. Vjetar će i dalje biti uglavnom slab i temperatura se neće znatnije mijenjati – bit će i viša od uobičajene za doba godine.

Na kopnu nastavlja prevladavati oblačno vrijeme, a sunčana će razdoblja biti dosta rijetka i rezervirana uglavnom za dio gorskih predjela. Izuzev umjerenog jugozapadnjaka u četvrtku u gorju, vjetra gotovo pa i neće biti te će i dalje biti česta magla.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari