Od ponedjeljka se u školu vraćaju svi učenici 14 županija

Ilustracija Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Od ponedjeljka, 10. svibnja nastavu će u školi pohađati svi učenici osnovnih i srednjih škola u 14 županija, dok online nastava ostaje u pet županija za učenike viših razreda osnovnih te za učenike od 1. do 3. razreda srednje škole, a u dvije samo za srednjoškolce.

Po modelu A, po kojemu su svi učenici u školi, nastava će se izvoditi u Bjelovarsko-bilogorskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Ličko-senjskoj, Međimurskoj, Osječko-baranjskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Sisačko-moslavačkoj, Zadarskoj i Zagrebačkoj županiji te u Gradu Zagrebu.

Iznimaka ima u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje će nastavu po modelu A izvoditi 39 osnovnih i srednjih škola, a deset škola po modelu A i C, jedna škola modelu A/B, jedna po modelu B, jedna po modelu B/C i jedna po sva tri modela.

U Osječko-baranjskoj županiji dvije osnovne škole izvode nastavu po modelu A u nižim, a po modelu B (jedan tjedan online, a jedan u školi) u višim razredima, dok GŠ Franje Kuhača primjenjuje sva tri modela ABC zbog specifičnosti nastave.



Online nastava ostaje u višim razredima osnovne škole te u srednjim školama, osim za učenike završnih razreda u pet županija Brodsko-posavskoj, Istarskoj, Požeško-slavonskoj, Šibensko-kninskoj te u Varaždinskoj županiji.

U Krapinsko-zagorskoj i Primorsko-goranskoj županiji online nastava ostaje samo za učenike od 1. do 3. razreda srednjih škola.

Na području Primorsko-goranske županije iznimka su OŠ “Milan Brozović” (Kastav) i OŠ “Sveti Matej” (Viškovo) koje nastavu izvode po modelu B

Praktična nastava po modelu A izvodit će se u Bjelovarsko-bilogorskoj, Brodsko-posavskoj, Dubrovačkoj, Istarskoj, Ličko-senjskoj, Koprivničko-križevačkoj, Međimurskoj, Požeško-slavonskoj, Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj, Varaždinskoj, Virovitičko-podravskoj, Zadarskoj i Zagrebačkoj županiji te Gradu Zagrebu.

Komentari