Od ponedjeljka se otvaraju teretane i kave za van, ako brojke ostanu iste

Ilustracija Foto: Profimedia

Prema novim najavama kafići će od 15. veljače moći prodavati kave za van, a otvorit će se i teretane. 

To je u srijedu najavio premijer Andrej Plenković koji je istaknuo kako će poslati određene signale koji se odnose na dvije domene, ugostiteljstvo i sport.

Brojke su unatoč pojavi britanskog soja u Hrvatskoj zasad dobre, odnosno padaju.

“Danas ćemo imati oko 370 novozaraženih. Što se tiče pojave britanskog soja, to su ljudi koji su se oko 20. siječnja zarazili i prošlo je već oko tri tjedna od toga, a u tom razdoblju nama i dalje padaju brojke, što znači da ne možemo reći da je u dijelu gdje se pojavio taj mutirani soj isti i buknuo. No opet, treba biti na oprezu, ne može se reći i da je tih 300-tinjak novozaraženih ništa. Što se tiče novih sojeva virusa, HZJZ je dao jasnu uputu koji su to i te bismo slučajeve morali pratiti i vidjeti onda što je s tim”, rekao je izvor blizak Stožeru za  Index. 



U srijedu je, podsjetimo, Ministarstvo zdravstva priopćilo da su potvrđena tri prva slučaja s britanskom mutacijom koronavirusa B.1.1.7. Uzorci su sekvencirani u Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, a kasnije je na konferenciji Stožera objavljeno kako je detektirano još osam slučajeva.

Komentari