Od petero hrvatskih državljana koji su se nalazili na zapaljenoj jahti kod Sardinije, nitko nije ozljeđen

screenshot

Petero hrvatskih državljana koji su plovili na jahti koja se u utorak zapalila u blizini Sardinije nije ozlijeđeno, priopćilo je u četvrtak ministarstvo vanjskih poslova.

Sedamnaest ljudi spašeno je u utorak s 50 metara duge jahte koja se zapalila u blizini Sardinije, prenijela je talijanska novinska agencija Ansa.

Na jahti je bilo devet članova posade i osam kazahstanskih turista.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u četvrtak je priopćilo Hini kako je na brodu bilo pet hrvatskih državljana članova posade, te da „nisu ozlijeđeni i dobro se osjećaju“.

Jahta imena Lady MM plovila je pod zastavom Kajmanskih otoka te je bila na putu od Sardinije do otoka Caprija. Zapalila se dok se nalazila oko 50 nautičkih milja od rta Comino, na sjeveroistoku Sardinije.

U operaciji spašavanja sudjelovala su dva broda obalne straže i helikopter, a pri njihovom dolasku na mjesto nesreće putnici broda već su bili evakuirani u gumenjak, pa su odvedeni u Siniscolu na Sardiniji, dodaje Ansa.

Hrvatsko veleposlanstvo u Rimu u kontaktu je s hrvatskim članovima posade te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svoje nadležnosti, dodao je MVEP.

VIDEO Megahjata izgorjela i potonula u more nedaleko od Sardinije, mediji hvale prisebnost hrvatskog kapetana

Komentari