OD NEDJELJE NOVI TOPLOTNI VAL Temperture će prelaziti 35 stupnjeva

Ilustracija Foto: Pixabay

Iako je petak u Hrvatskoj osvanuo s umjerenom naoblakom uglavnom u zapadnim dijelovima, uglavnom je sunčano diljem naše zemlje. U unutrašnjosti je vjetar slab, a na moru slabim do umjerenim intenzitetom puše bura.

No, nakon bure zapuhat će zapadnjak i jugozapadnjak, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperature će biti uglavnom od 24 do 29 stupnjeva Celzijusa. Na Jadranu će temperature dosegnuti i 34 stupnjeva i to uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije.

U petak će u cijeloj zemlji prevladavati sunčano vrijeme, a tek na dijelu sjevernog Jadrana i u zapadnoj unutrašnjosti može biti rijetkih nestabilnosti.

I u danima vikenda može lokalno biti rijetkih nestabilnosti, no prevladavat će suho i sunčano. No, treba naglasiti kako je od nedjelje izgledan četvrti toplinski val.



Temperature će početkom sljedećeg tjedna lokalno prelaziti 35 stupnjeva Celzijusa i to najizglednije u unutrašnjosti Dalmacije. Predviđa se da će visoke temperature biti i u dijelovima unutrašnjosti, najvjerojatnije istočnoj Hrvatskoj.

Komentari