Od korone preminule dvije osobe srednje dobi koje nisu imale kroničnih problema

Boris Kovacev / CROPIX

U posljednja 24 sata Hrvatska ima 60 novooboljelih, čime se broj zaraženih koronavirusom popeo na 1282 ukupno. Prosječna životna dob oboljelih je 48,2 godina. Od jučer je dvoje preminulih, jedan je stariji kronični bolesnih iz Šibenika. Drugi je zasad najmlađa žrtva u Hrvatskoj. U Klinici za infektivne bolesti bitku za život izgubio je 46-godišnji muškarac koji ranije nije bio bolestan. I dan ranije preminuo je muškarac (55) koji nije ranije bio teže bolestan.

“Umrla je mlađa osoba koja nije imala neke značajnije kronične probleme. Nije pravilo da mlađi teže obolijevaju, ali ima izuzetaka. Kod nas u bolnici je četvero mlađih na respiratoru”, upozorila je ravnateljica Infektivne klinike Alemka Markotić. ”Tko god može, neka ostane kod kuće. Bolje da ostanu kod kuće nego da ostanu na Zaraznoj”, dodala je.

Opisala je i tijek bolesti preminulih muškaraca. Kaže da su obojica bila desetak dana u bolnici i da su bili teško bolesni od samog početka zaraze. ”Zadnjih su dana bili u težem obliku zatajenja ili poremećaja plućnog rada. Intenzivisti su postupali najbolje što mogu i trudili su se da naprave sve, ali nažalost ni suvremena medicina ne može uvijek sve spasiti”, rekla je.

NOVE BROJKE IZ STOŽERA U Hrvatskoj još 60 zaraženih, ukupno 1282. Čak 28 zaraženih tražilo e-propusnicu!



Komentari