Od jutros nema novih slučajeva u Splitsko-dalmatinskoj županiji!

Na području Splitsko-dalmatinske županije u odnosu na današnjih 6 novozaraženih koronavirusom u ostatku dana nema novooboljelih osoba, objavio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije

Ukupno je 71 osoba pozitivna na koronavirus u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Među zaraženim osobama najviše ih je u Gradu Splitu, njih 52, u Solinu 5, Kaštelima 3, Sinju 3, Podstrani 3, Vrlici 1, Hvaru 1, Dugom ratu 1, Brelima 1 i Hrvacama 1.

U nedjelju u podne održana je presica Stožera.



Podsjetimo, u nedjelju u podne održana je prva press konferencija Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Šest je novooboljelih u odnosu na subotu poslijepodne, ukupno 71 osoba pozitivna je na koronavirus, od čega su 22 zdravstvena djelatnika. U samoizolaciji je 113 zdravstvenih djelatnika – rekla je dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SD županije.

“Kod sumnje na bolest pozivam sve da ne hrle odmah u ordinacije, ali svakako neka nazovu svog liječnika koji će odlučiti o daljnjim koracima. Ako postoji sumnja na zarazu, osoba se treba javiti u bolnicu na Mertojaku”, rekla je Karin.

Respiratorne infekcije, visoka temperatura i pozitivan podatak da ste imali kontakt s nekim tko je obolio su pokazatelji moguće zaraze.

Komentari