Od 15. veljače 20 posto niže cijene usluga Gradskih groblja u Zagrebu

Twitter

Prosječne cijene ukopa, ispraćaja i kremacija smanjit će se od 15. veljače u prosjeku za 20 posto, odnosno od 600 do 800 kuna po ispraćaju, kako bi se smanjila financijska opterećenja obiteljima preminulih, izvijestila je u utorak Gradska uprava.

Nove cijene vrijedit će do daljnjeg, stoji u priopćenju Gradske uprave nakon sastanka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića s predstavnicima Udruge pogrebnika predvođenima predsjednikom udruge Ratkom Medencem.

Na sastanku se raspravila problematika poslovnih odnosa članova Udruge pogrebnika i Gradskih groblja te cjenika usluga Gradskih groblja koji je trenutno na snazi.

Cijene komunalnih usluga Gradskih groblja prije zadnje korekcije u rujnu 2019., nisu se mijenjale više od 12 godina te je postojala poslovna opravdanost korekcije cijena u smislu financijske održivosti komunalne usluge.



Ipak, imajući u vidu trenutnu nepovoljnu ekonomsku situaciju izazvanu pandemijom bolesti covid-19, a također i razornim potresima u 2020., pristupilo se ponovnoj korekciji cijena komunalnih usluga Gradskih groblja, stoji u priopćenju.

Komentari