Očekuje nas svježije vrijeme, ponegdje uz obilnu kišu praćenu grmljavinom

Nakon kratkog sunčanog i iznadprosječno toplog vremena – sljedećih dana nagledat ćemo se oblaka i kiše, a doživjet ćemo ponovno i svježinu, neki i znatniju količinu oborine.

“U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenjivo, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom koji sredinom dana i poslijepodne lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutro razmjerno toplo, a najviša dnevna temperatura između 20 i 22 °C.

Malo hladnije i ujutro i danju bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz poslijepodnevnu temperaturu i za oko 10 °C nižu nego u utorak. Također uz promjenjivu naoblaku te povremenu kišu postoji vjerojatnost za lokalne pljuskove praćene grmljavinom koji mogu biti izraženiji.

Jači pljuskovi uz lokalno veću količinu oborine izgledni su ponajprije u Gorskom kotaru i uz obalu sjevernog Jadrana. Uz promjenjivu naoblaku kiša će biti česta, uz umjeren jugozapadni i južni vjetar. Bit će osjetno hladnije uz temperaturu u gorju od 13 do 16 °C, na Jadranu od 17 do 20 °C.Uz promjenjivu naoblaku pljuskovi praćeni grmljavinom, lokalno izraženiji na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, bit će češći u prvom dijelu dana i u rano poslijepodne, a sunčanih razdoblja bit će više u drugom dijelu dana. Temperatura niža nego u utorak, uz slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar te umjereno valovito more.

I na jugu Hrvatske će biti promjenjivo i nestabilno uz kišu i grmljavinu. Poslijepodne će sunčana razdoblja biti češća, uz najvišu temperaturu zraka uglavnom između 20 i 22 °C. Ujutro će još puhati umjereno jugo koje će okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.”

Promjenjivo!

“I sljedećih dana na kopnu valja računati na promjenjivo i nestabilno vrijeme, uz povremenu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji još u četvrtak lokalno mogu biti izraženiji. Temperatura zraka bit će uglavnom između 16 i 21 °C.

I na Jadranu će se sljedećih dana izmjenjivati kiša, sunce i oblaci, uz uglavnom slab do umjeren jugozapadni vjetar i jugo, a ni temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari